Met onze Stichting organiseren we ontmoetingen voor eenieder met een Pools Hart.

Over

Serce Polski = Pools Hart

In 1945 hebben veel Poolse soldaten onder leiding van Generaal Maczek op weg naar hun vrije vaderland, tijdens de bevrijdingsacties in Nederland hun leven gegeven. Velen hebben toen ook hun hart aan Breda en aan de vele lokale schonen verloren. Ondanks het feit dat erkenning toen uitbleef, hielpen zij mee aan de wederopbouw van Breda. Tot op de dag van vandaag zijn de nazaten nog steeds dol op Breda, maar zonder daarbij het hart voor Polen te verliezen.

Met onze Stichting organiseren we ontmoetingen voor eenieder met een Pools Hart. Door culturele én culinaire activiteiten verbinden we naast oud-strijders en nazaten ook nieuwe Polen die zich hier vestigen en er een succesvol bestaan opbouwen én Nederlanders die Polen een warm hart toedragen.
Wat organiseren we zoal?

Door de grote aantallen arbeidsmigranten zijn er steeds meer Poolse activiteiten te vinden in Nederland. Mainstream films draaien gewoon in Nederlandse films. Maar waar het aan ontbreekt zijn bijzondere concerten, arthousefilms of verbindende activiteiten tussen Nederlanders en Polen. Jaarlijks zetten we zo verschillende activiteiten op of ondersteunen we al dan niet financieel activiteiten in het land of als uitwisselingsprogramma daarbuiten.